Hengaillako vai eikö hengailla?

Nuorten Palvelu ry

Laiskottelua, hengailua, maleksimista, vetelehtimistä, oleilua – nuorten vapaa-ajanvietolle on monia nimiä. Tämä on se ydinasia, jonka kanssa me olemme tässä projektissa tekemisissä: Nuorten hengailu kaupallisissa tiloissa. Ja kaikilla tuntuu olevan asiasta jonkinlainen mielipide.

001

Muistan hyvin erään tilanteen, jossa kerroin uudesta työstäni harrastustutulleni kolmisen vuotta sitten tätä työtä aloitellessani. Taisin ehtiä kuvailussani siihen pisteeseen, että kerroin selvittäväni miksi nuoret viettävät aikaansa kauppakeskuksissa. ”Mutta eihän niiden tarvitse siellä ollakaan.” tuli vastaus kuin apteekin hyllyltä. Tuosta tilanteesta on jo pidemmän aikaa, mutta edelleen törmään usein samankaltaisiin ajatuksiin nuorten hengailusta.

Asiaton oleskelu

Tässä kohden voisin upota mielitekooni eli ”saarnaamaan” hengailun tärkeydestä nuoren kasvulle, nuorten oleilun sallimisen tärkeydestä kaupallisten tilojen huokoisuudelle ja sosiaalisen segregaation välttämiselle ja niin edelleen. Tätä olen kuitenkin tehnyt monissa työmme tuottamissa raporteissa, joten heitän pallon sen sijaan eteenpäin:

Mitä mieltä sinä olet?

View original post

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s