Aina samat asiat

Nuorten Palvelu ry

Tässä blogissa on paljon käsitelty sitä, miten nuoret kokevat oleskelunsa kaupallisissa tiloissa. Toinen näkökulma tähän on tietenkin kaupallisen tilan työntekijän. Mistä siis tältä puolelta katsottuna syntyvät ne hankaustilanteet?

Kolme tekijää, jotka tulevat esille liittyvät lähes poikkeuksetta sotkemiseen, äänenkäyttöön ja alaikäisten tupakointiin suoraan ulko-ovien edessä. Lisäksi niissä paikoissa, joissa on rahapelikoneita, ovat alaikäisten pelaamisyritysten torjunta jatkuvasti listalla. Kärsivällisyys on koetuksella, kun näistä samoista asioista joutuu sanomaan aina samoille henkilöille. Ja kuten Pauliina edellisessä blogissa kirjoitti, pitäisi kuitenkin pysyä rauhallisena ja jaksaa – niin – jankuttaa.

Sotkeminen (tai lievemmin roskaaminen) on ilmeisesti nuoruuteen kuuluva käyttäytymismalli. Aika harvalla teinillä edes oma huone ei pysy kovin hyvässä järjestyksessä. Se jurppii minua, kuten varmaan montaa muutakin vanhempaa. Muutoinkin yleisillä paikoilla roskien osuminen siihen roskikseen on työtä ja tuskaa myös monella aikuisella. En ihmettele, että henkilökuntaa rassaa jälkien siivoaminen. Jotkut sotkut tulevat vielä aivan tahallaan ja kiusanteoksi. Henkilökunnalla pitää olla mahdollisuus myös pyytää sotkijaa siivoamaan jälkensä…

View original post 154 more words

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s